B2B

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en houdt in het verkrijgen van externe links naar een website. Dit helpt bij het verbeteren van de autoriteit en het vertrouwen van de website bij zoekmachines, waardoor de zoekmachineresultaten verbeteren en de zichtbaarheid van de website toeneemt.

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen, waaronder het publiceren van waardevolle inhoud die andere websites willen delen en verwijzen naar, samenwerken met andere websites voor gastblogging of inhoudsuitwisseling, en het uitvoeren van outreach om links te verkrijgen van relevante websites.

Het is belangrijk om te benadrukken dat linkbuilding niet alleen moet gaan over het verkrijgen van zoveel mogelijk links, maar ook over de kwaliteit van de links. Zoekmachines geven de voorkeur aan links van relevante en gezaghebbende websites boven links van lage kwaliteit of dubieuze websites.

Linkbuilding is een blijvend proces en vereist tijd en middelen om effectief te zijn. Maar als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan het uiteindelijk leiden tot verhoogde verkeersvolumes, meer leads en conversies en een betere zoekmachinepositie.