B2C

Waarom zonnepanelen een slimme investering zijn voor bedrijven

Zonnepanelen zijn dé kostendekkende oplossing voor bedrijven. Hieronder vertelt Go-Solar, dé zonnepaneleninstallateur van België, waarom het de moeite waard is om te investeren in zonnepanelen voor uw bedrijf.

Redenen waarom zonnepanelen een slimme investering zijn voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven zijn een investering die zichzelf terugverdienen. Naast de lagere energierekening zijn er nog andere voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen.

Stijgende energieprijzen: onafhankelijkheid van energieleverancier

Een van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor bedrijven is dat zij (deels) onafhankelijk worden van een energieleverancier. Met zonnepanelen wekt u namelijk zelf de stroom op die u nodig heeft. Nu de energieprijzen hard stijgen, worden zonnepanelen voor bedrijven aantrekkelijker dan ooit.

Korte terugverdientijd door hogere energieprijzen

Zonnepanelen zijn een investering waarbij de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen gemiddeld 5 jaar is. Door de stijgende prijs per kWh via uw energiemaatschappij wordt deze periode alleen maar korter. Hierdoor is een investering in zonnepanelen voor bedrijven nu aantrekkelijker dan ooit.

Fiscaal voordeel

zakelijke kosten en terugvragen BTW Het aanschaffen van zonnepanelen is een zakelijke kostenpost en mag u bij de Belastingdienst opgeven. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf van de panelen en omvormer, maar ook voor de installatie van de zonnepanelen. Hierdoor hoeft u aan het eind van het jaar minder belasting te betalen. Ook kunt u de BTW terugvragen op producten en installatie.

Waardestijging van bedrijfspand

Een bedrijfspand met zonnepanelen is meer waard. Het pand heeft namelijk minder energiekosten, een beter energielabel, is onafhankelijk en is nu al klaar voor toekomstige wetgeving. Dit maakt een bedrijfspand direct meer waard na de installatie van zonnepanelen.

Benieuwd naar wat Go-Solar voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op