Webwinkels

Boek een vakantie aan het Gardameer in Italië

Het Gardameer is het schoonste en grootste meer van Italië, waar u als vakantieganger kunt zonnen, zwemmen en watersporten kunt beoefenen. Als sportieveling komt u hier niets tekort. De omgeving leent zich goed om een dagje te gaan (berg)wandelen, mountainbiken of nordic-walken. Het uitgebreide en goed aangegeven netwerk van wandelpaden nodigt u uit om de omgeving alleen of in groepen te verkennen. Sommige tochten vereisen een goede conditie, andere tochten zijn voor iedereen begaanbaar. Kies de wandelroute die bij u past!

Reischeck.nl: Waarom een vakantie naar het Gardameer?

Niet alleen de sportfanaat zal hier genieten. Ook als u van natuur houdt is het Gardameer een geweldige bestemming. Er zijn vele natuurparken, watervallen, rotsen, bergen en botanische tuinen te bezichtigen. Neem eens een kijkje bij de imponerende waterval van Varone of bezoek het Parco Giardino Sigurta: één van de vijf mooiste parken ter wereld. Verder is het Gardameer ook geweldig als u voor uw rust komt. Niet alleen aan het meer kunt u genieten. Er zijn ook veel spa- en wellnessresorts te vinden in de omgeving. Houdt u meer van de traditionele kuuroorden of maakt u liever gebruik van de wellnessvoorzieningen van één van de vele hotels of Gardameer campings.

De charme van dit Italiaanse meer

De inwendige mens wordt aan het Gardameer zeker niet vergeten. Aan het begin van de avond start het uitgaansleven, waar men eerst gezellig iets drinkt op een terras of in een bar. Tussen 7 en 10 uur ’s avonds kun je volop genieten van de Italiaanse specialiteiten. Eten en drinken is erg belangrijk voor de Italianen, daarom kunt u heerlijke pasta’s, pizza’s, vis- en vleesgerechten en salades verwachten. Houd nog ruimte voor een ijsje, want het beroemde Italiaanse ijs mag natuurlijk niet overgeslagen worden! Na het eten kunt u terecht in één van de vele discotheken, waar u minimaal tot 4 uur ’s ochtend kunt dansen en feesten. Alsof dit nog niet genoeg was, zijn er nog vele musea en winkeltjes te vinden aan het Gardameer Italië. Niemand zal zich vervelen op deze prachtige plek! Wil je meer informatie over reizen naar Italië? Kijk dan eens op www.reischeck.nl voor meer reisinspiratie.